UNDERVISNING


Hverdag på Vostrup


Dagsprogram

Programmet for vores dagligdag ændres i perioder, men en normal dag ser typisk således ud:

 

Formiddag:

07.00 God motion 
07.50 Morgenmad
08.30 Undervisning
10.00 Pause
10.20 Undervisning
11.50 Fællestime eller Kontaktgruppemøde

 

Eftermiddag/Aften:

12.30 Middagsmad
13.10 Undervisning
18.00 Aftensmad
18.30-19.30 Stilletime / Gangrengøring
21.30 Aftensamling
22.00 Gangtid
22.15 Godnat

 

Morgenmotion

Som elev på Vostrup deltager du i morgenmotion fra kl. 7.00–7.30, hvor alle elever starter dagen med fysisk aktivitet. Morgenmotionen sørger for, at vi kan begynde dagen med frisk luft og bevægelse og med masser af energi til resten af dagen.


 

 

 

VOSTRUP. SAMMEN KAN DU MERE

Køkkenpraktik
Eleverne er i alle normaluger i køkkenet 2 personer ad gangen. Alle elever kommer i løbet af skoleåret i køkkenet mindst 2 gange af hver 2 eller 3 dage.

Eleverne hjælper med opvask, borddækning, bagning, madlavning og servicering. Det er et mål at eleverne gennem arbejdet i køkkenet bl.a. bliver bekendt med kostvaner, kostanbefalinger, kostsammensætninger, levnedsmidler og deres forarbejdning, tilberedning og kvalitet.

 

 

Måltider
Der lægges stor vægt på, at det skal være en god oplevelse for alle at spise sammen på skolen. Ved måltiderne serveres varieret, velsmagende og sund kost med udgangspunkt i den nyeste viden om kost og ernæring. Der er altid friskbagt brød, årstidens grøntsager og frugt. Det er målet at udvide elevernes horisont gennem nye kulinariske oplevelser og medvirke til at lære dem sunde kostvaner med fokus på økologi og årstidens råvarer.

 

Rengøring
Rengøring af skolen varetages af eleverne selv. Eleverne gør rent sammen med deres kontaktgruppe, og de har et fast område. Områdes rengøres to gange om ugen, hvoraf den ene foregår sammen med kontaktlæreren. Gangrengøring foretages af de elever, der bor på gangen. De laver deres egen turnus med hjælp fra ganglæreren. Eleverne gør ligeledes rent på deres egne værelser.