NY COMEDYLINJE

9. klasse, 10.klasse eller 10. årgang? Teater, Musik eller Comedy?

Uansat hvad du vælger, garanterer vi undervisning, hvor det boglige og det kreative i fagene kombineres på kryds og tværs, så du både opnår større læring og fordybelse.
 

Drømmer du om at blive Danmarks næste store stand-up komiker?
Drømmer du om at lave satire på tv og digitale medier?
Eller drømmer du måske om at blive skarpere til at formidle dine budskaber og pointer med brug af humor?
Så er Vostrup Efterskoles nye comedylinje noget for dig!


Vi tager humoren alvorligt!


På vores nye comedylinje er dannelse kodeordet. En komikers arbejde består bl.a. i en masse moralske og etiske spørgsmål, som åbner for samtaler og refleksioner om samspillet mellem mennesker, sociale klasseforskelle, stereotyper, fordomme og vores fælles demokrati.

 

De dygtigste (sjoveste) gæstelærere

 

I undervisningen har vi tilknyttet en række gæstelærere, som besøger skolen og laver comedy-workshops med eleverne. Her kan bl.a. nævnes Troels Malling, Carsten Eskelund og Thomas Warberg.

Troels Malling

”I al beskedenhed mener jeg, at når vi laver sommerrevy, stand-up, TV- radio satire eller hvad som helst, så rammer vi en fælles åre, som også har med vores sprog at gøre. Comedy på skoleskemaet på Vostrup Efterskole er med andre ord en vigtig kulturpolitisk manifestation.”
- Troels Malling (dansk skuespiller, landskendt fra bl.a. satireprogrammet Krysters Kartel, klipfiskerne samt aktuel i Bilkareklamerne med Mia Lyhne).

 

Carsten Eskelund

"Arbejdet med Comedy er en fremragende mulighed for at lære sig selv bedre at kende, at øge forståelsen for omverdenen samt vedligeholde ens medfødte nysgerrighed. Og for at det ikke skal være løgn, er det også en legesyg ventil for ens tvivl, glæder og frustrationer. Derfor syntes jeg, Vostrup Efterskoles comedylinje er en utrolig spændende vision, som jeg glæder mig til at være en del af."

- Carsten Eskelund (dansk standupkomiker, kendt fra en række af TV2 Zulus komik-programmer og er en del af det danske comedybureau FBI).
 

VOSTRUP. SAMMEN KAN DU MERE

I undervisningen kommer vi til at arbejde med comedy i teori og praksis. Vi vil bl.a. arbejde med at lave tekster til satire og revy, udforske og udfordre begrebet timing i tid og rum samt arbejde med karakter-udvikling og improvisation.

 

Undervisning
For at forstå alvoren i humoren vil der blive givet et historisk overblik over komediens udvikling, og hvordan den er blevet brugt gennem tiderne. Yderligere vil vi arbejde med de mange forskellige sub-genrer, der er i comedy, og eleverne får skabt et kendskab til og overblik over de mange forskellige medier, hvori comedy optræder.

 

Fremvisning  
Comedy handler, som al anden kunst, i høj grad om kontinuerligt at forfine sit håndværk. Derfor vil vi på comedylinjen ofte præsentere og teste vores materiale for at notere os feedbacken således, at vi kan arbejde videre i værkstedet. På Vostrup har vi mulighed for at fremvise materialet i huset til cafeaftener mm., ligesom vi vil optræde på andre scener i nærområdet.

 

Comedy på alle niveauer
Der er ingen krav til, om du er vant til at optræde, eller om du prøver det for første gang. Der tages højde for den enkelte elevs niveau og undervisningen tilpasses, så alle kan være med, samtidig med at alle læ-rer noget nyt.