Pressemeddelelser


Følg din passion for E-Sport !
 

Vostrup, den 28. marts 2017

Kom på Vostrup og forfølg dit talent for E-sport. E-sport er en af de hurtigst voksende sportsgrene på verdensplan, med topgevinster i millionklassen. På Efterskolen vil du og dine kommende – eller nuværende – holdkammerater komme i fokus.

E-sport er ikke ”kun” et computerspil,
men en seriøs sportsgren, hvor taktik, kommunikation, strategi og teamwork er et krav. Et efterskoleophold vil derfor – udover selve spillet – indeholde undervisning i 4 lektioner ugentligt i kommunikation og holdøvelser, men også i, hvordan udstyret, vi spiller på virker samt hvilken effekt dette kan have for spillet.

 

At dyrke E-sport på et professionelt plan kræver fysisk træning og sund kost.
Derfor vil din dag altid starte ud med morgenmotion, og vores køkken vil sørge for, at du får den sunde og næringsrige kost, der er nødvendig for at holde sig mentalt skarp, koncentreret og have hurtige reaktionsevner.

Du vil have mulighed for sammen med dit valghold at deltage til turneringer både online og til LANs både i aftener og i weekenden, og vi samarbejder med andre efterskoler, der også har E-sport og dyster mod hinanden.

På Vostrup efterskole beskæftiger vi os hovedsageligt med spillene CS:GO og LOL. Vi vil dog snuse til andre spil vedr. E-sport, både for sjov, men også for at udvikle vores spil. Niveauet for dit spil er ikke vigtigt. Det vigtige er, at du har lyst og ambitioner om at dygtiggøre dig i vores fantastiske rammer.

Som elev på Vostrup skal du også være interesseret i at få undervisning i enten teater, musik eller comedy. Et af disse fag udgør et linjefag med et omfang af 6-10 lektioner pr. uge. E-sport er et valgfag, som supplerer disse og de andre fag på skolen.

 

Kontaktinformation:

Forstander Henrik Munch Søndergaard

Telefon: 97 37 41 88 -  22 23 16 65

Email: forstander@vostrup.dk

Hjemmeside: www.vostrup.dk

Se pressemeddelelse som fil...
Klik her...

 

 


Comedy på skoleskemaet !
 

Vostrup, den 23. august 2016

VOSTRUP – Efterskolen for Musik og Teater lancerer Danmarks første comedylinje!

 

Fra skoleåret 2017/2018 bliver det muligt at vælge comedy som linjefag på Vostrup, men allerede i dette skoleår har efterskolen flere prøveballoner i luften. Det betyder blandt andet, at skolen får besøg af en række kendte komikere og skuespillere, herunder Carsten Eskelund og Troels Malling.

 

Comedy som fag

På den nye comedylinje er dannelse kodeordet. Vi åbner op for moralske og etiske spørgsmål, overvejelser og refleksioner om interaktion mellem mennesker, sociale klasseforskelle, stereotyper og fordomme. Den røde tråd gennem forløbet er kultur- og samfundskritik, ytringsfrihed og demokrati. Helt bogstaveligt; så tager vi humoren alvorligt, og vi lærer, hvorledes den kan bruges i samfundsmæssige sammenhænge. Skuespiller Troels Malling, som gæster Vostrup, mener, at det er en fremragende idé at sætte comedy på skoleskemaet.

 

I al beskedenhed mener jeg, at når vi laver sommerrevy, stand-up, TV- radio satire eller hvad som helst, så rammer vi en fælles åre, som også har med vores sprog at gøre. Comedy på skoleskemaet på Vostrup Efterskole er med andre ord en vigtig kulturpolitisk manifestation. (Troels Malling)

 

Vostrup Efterskole slog for første gang dørene op i 1989 som landets første og eneste teater- og musikefterskole. Nu, 26 år efter, starter skolen Danmarks første comedylinje. ”Vi holder selvfølgelig fast i vores traditioner omkring teater og musik”, siger Henrik Munch Søndergaard, forstander på Vostrup, og fortsætter: ”men vi ser en stærk og god sammenhængskraft mellem vores nuværende linjer og den nye comedylinje. Med den nye comedylinje sætter vi et stærkere fokus på samfund og dannelse, og vi skaber en fantastisk platform, hvor eleverne kan komme ud med budskaber via humorens vej”.

 

Allerede til oktober kan unge fra 7.- 9. klasse få en forsmag på den nye linje, når Vostrup afholder efterårscamp i weekenden den 28. - 30.oktober 2016, hvor komiker, Carsten Eskelund, vil være gæsteunderviser.

Mere info om den nye comedylinje...
Klik her...

 

Kom også og besøg Vostrup på Efterskolernes dag søndag den 25.september kl. 13.00 – 17.00.

 

Kontaktinformation:

Forstander Henrik Munch Søndergaard

Telefon: 97 37 41 88 -  22 23 16 65

Email: forstander@vostrup.dk

Hjemmeside: www.vostrup.dk

Se pressemeddelelse som fil...
Klik her...